Bicycle TutorBicycle Tutor

Show off your bike!

Related video tutorials:
Hub problem?
#1
Hello, I've been having trouble with my hub that i've just noticed, and is the cause of me not landing my tail whips. My hubs are We The People. If I do a footjam tailwhip my pedals will keep moving until a certain point, THEN my hub starts going.
It's hard to explain so basically at a certain point my hubs suddenly start but if it's not in that point it keeps spinning like I'm riding it.

Are my cranks to heavy? Or do I need a new hub?
Reply
#2
(05-27-2011, 08:29 PM)xSteven Wrote:  Hello, I've been having trouble with my hub that i've just noticed, and is the cause of me not landing my tail whips. My hubs are We The People. If I do a footjam tailwhip my pedals will keep moving until a certain point, THEN my hub starts going.
It's hard to explain so basically at a certain point my hubs suddenly start but if it's not in that point it keeps spinning like I'm riding it.

Hi xSt. Welcome to BT!
From what I read, that you wrote, your WTP _R_E_A_R hub?
It's probably more likely that it is the freewheel itself.
Can you elaborate?
Wheelies don't pop themselves. (from a QBP fortune cookie)
Reply
#3
What do you mean?
Reply
#4
Do me a favor , watch this and tell me of this is what you are attempting.... http://www.youtube.com/watch?v=zOjL_prDRFk&feature=youtube_gdata_player
Good maintenance to your Bike, can make it like the wheels are, true and smooth!
Reply


Forum Jump:



ISSN 1918-3445 © Copyright 2007-2010 Bicycle Tutor / Privacy Policy / Created by Alex Ramon

feed